Dalí i el Circ

Descobreix la passió del pintor pel Circ a la conferència 'Dalí i el Circ' sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí aquest proper dijous a les 19.30h. Entrada gratuïta trucant al 972 677 520 o al mail amics@fundaciodali.org



Salvador Dalí ( Figueres 1904 ) a la seva habitació de l'Hotel Ritz, dibuixant les figures de les contorsionistes. 
Els lligams entre el circ i Dalí són abundants, tant des del punt de vista personal, amb les amistats que va fer, com a nivell artístic. 
La fascinació que sentia pel món del circ comença ja de ben petit, quan des de la terrassa de la casa on va viure a Figueres podia veure les atraccions de les fires i la carpa de circ duran les Festes de Maig. De fet, entre les primeres obres de Dalí hi ha tres aiguades sobre cartró amb referències circenses, que va pintar a l'edat de 18 anys. La més coneguda és Fires de Santa Creu de Figueres (1922), on es plasma un "aiguabarreig" de colors i tots els elements que fascinaven a un nen, amb elements com ara pallassos, cavallets i gegants, una imatge que anirà reapareixent al llarg de la seva vida i que sempre l'acompanyarà.
L'artista sentia una vertadera "admiració" pel circ, Alexandre Cirici Pellicer va voler ridiculitzar-lo tot dient que era un "clown", ell ho va rebre com un elogi més i la resposta immediata va ser fer-se fer un vestit de pallasso i immortalitzar el moment amb una foto, tot pronunciant la frase "és més difícil actuar com a pallasso durant quaranta anys, que fer de pintor".



Comentarios