Mercats i tradicions de Nadal

Del 4 al 24 de Desembre, es celebra el mercat de Nadal a la Rambla de Figueres i fins Reis es celebren les Quines, podriem dir que és com jugar al Bingo i els premis són molt variats, es fan a molts pobles i la gent es reuneix per jugar, petar la xerrada i fins i tot pots sopar.

Els dies 5 i 6 de Desembre es celebra el Nadal Market a Mas Roig 
- Ordis, serà un mercat molt maco i amb moltes parades.








Avui 29 de Novembre, comença el període previ a Nadal que s´anomena Advent. És la preparació espiritual per a una de les festes més importants del calendari cristià.

Que més podem saber de l´Advent ? 

Doncs que en certes cultures, normalment a la cultura cristiana, es prepara a cada llar i a l'església una corona de flors, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d'advent i a cada una d'aquestes quatre espelmes s'assigna una virtut que s'ha de millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància; i, la quarta, la fe.

En el segle XIX, a Baviera (Alemanya), durant els dies d'advent, dia a dia, es recordava l'arribada del Nadal amb espelmes, traços de guix o decorant els dies del calendari amb guarnicions nadalenques.


El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu, etc., que cada dia s'anaven enganxant al calendari.

Més tard, per allà els anys 20, s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina.




Comentarios